Швейцарец най-бърз на пистата Щрайф
Швейцарецът Беат Фойц спечели спускането в Китцбюел от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете.33-годишният Фойц, световен шампион в дисциплината за 2017 година, постигна 14-а победа в кариерата си и първа за сезона. За него това бе и първи успех на легендарната писта Щрайф, като той измина трасето за 1:53.77 минути.Втори на 0.16 секунди остана представителят на домакините от Австрия Матиас Майер, а трети на 0.56 секунди финишира италианецът Доминик Парис.За съжаление състезанието в Китцбюел и тази година не се размина без сериозни падания. Американецът Райън Кохран-Сийгъл трябваше да бъде откаран с хеликоптер, след като се заби в предпазните мрежи. С номер 17 пък швейцарецът Урс Крюенбюхл загуби баланс на последния скок и падна много тежко точно пред финалната линия, като тялото му няколко пъти се превъртя неконтролирано по замръзналата писта. Той остана дълго време неподвижен и също бе отведен с хеликоптер.След спускането на номер 23 Даниел Данклмайер пък състезанието бе прекъснато заради силен вятър. По-късно то бе продължено и бе прекратен окончателно след 30-и номер Никола Рафор.В класирането за Световната купа води французинът Алекси Пентюро със 778 точки, следван от пропускащия остатъка от сезона заради контузия Александър Оомод Килде от Норвегия с 560 точки и швейцареца Марко Одермат с 501 точки.За Малката световна купа в спускането лидер е Матиас Майер с 238 точки, следван от Фойц с 226 точки и Килде със 190 точки.В събота предстои още едно спускане от Световната купа в Китцбюел, а в неделя е супергигантският слалом.
Чети в източника
Харесване
${ reactions['like'] }
Любов
${ reactions['love'] }
Ха-ха!
${ reactions['happy'] }
Шокиращо
${ reactions['shocked'] }
Тъга
${ reactions['sad'] }
Гняв
${ reactions['angry'] }

Бисквитки

Тилда използва бисквитки за да персонализира услугите си. Като продължите да използвате сайта, приемате това. Подробности за бисквитките и обработката на вашите данни можете да прочетете в Политика за поверителност и Политика за използване на бисквитки.